Skulpturskolen.dk 
Forside  -  Om skolen  -  News  -  Kurser
 

30.06 2013 
Hen ved 150 mennesker lagde vejen forbi og nød kunsten, musikken, de gode sandvitser og det fine vejr.

Indledningen til min tale :

"Her for 14 dage siden sad jeg ude i min have og fik en kop kaffe. Et mobilhome kører forbi nede på vejen. Et øjeblik efter kommer en til.  Nr to holder stille nede i svinget – og bakker tilbage og stopper ud for Convoj. Der går et minut så kommer den første bil tilbage og stopper også ud for Convoj, og 4 mennesker stiger ud. Selv her på 100 m afstand kan jeg se at det er franskmænd. De går rundt om convoj. Fotograferer. Åbner døren og kigger ind. Jeg tænker, skal jeg gå ned og sige hej. Nej nu er de nok færdige, men nej. de bliver ved. Jeg kan se de står og snakker, og til sidst rejser jeg mig og går derned.

Som rigtige franskmænd kan de kun tale fransk. Mit gymnasiefransk kommer på en prøve. Cet une galerie d'art. Je suis un artiste und so weiter. De har åbenlys ikke begreb om kunst, men undrer sig så frydefuldt som man kun kan undre sig når man er på ferie og skal opleve mærkværdige ting, og jeg ender med at inviterer dem op i værkstedet, hvor jeg er ved at arr.  denne udstilling, og det er bare festligt som vi ikke forstår hinanden.

Men bagefter tænker jeg, at sådan er Kunst, også selvom vi taler samme sprog. Det er verdener der aldrig mødes og man kan kun håbe på det bedste når man vover pelsen og stiller ud. Kunst er måske i virkeligheden en række spørgsmål, som publikum selv må finde deres svar på. Eller måske skal man også som publikum selv formulere spørgsmålet."

 

Mesingvej 4   -   8660 Skanderborg   -    Kontakt : Thomas Andersson