C  o  n  v  o  j . d k 
Retur

Næste udstilling >>>

 

Edens have 10.08 2014

Min have er fuld af euforiserende planter. Kartofler, påskeliljer, pigæble og i skovstykket dukker der fra tid til anden en fluesvamp op. Nu går man vel ikke i almindelighed rundt og gnaver på planter, man ikke kender, eller man ved giver en kemisk reaktion, men sidder vi ude i haven kan snakken da godt falde på dem, og fremmede kan få at vide de ikke må røre ved pigæblets blade. De spørger ganske naturligt hvorfor og svaret er, at så kan du flyve, men det er ikke sikkert du kan finde hjem igen ! Også børn finder den forklaring fascinerende og så har de lært planten at kende, på samme måde som de får at vide de ikke må spise guldregn, selvom det ligner ærter, eller røre gifttydens rod, for det kan man dø af.

Alle materialer har et kunstnerisk potentiale. Det kan selvsagt ind i mellem være svært at nå ind til , men en af mine ideer med Convoj har været at skabe et forum, hvor jeg  (og andre) kunne afprøve  forskellige - gerne spontane - tiltag.

Ideen til dette kunstprojekt med cannabis opstod fordi planten er forbudt. I sig selv et tillokkende label, og da jeg lige havde overvejet sagen og evt. konsekvenser, var jeg ikke i tvivl om værkets potentialer i al sin enkelthed. Convoj ligner allerede et drivhus, og har før lagt rum til et værk der mimede et væksthus.

Det er såre enkelt et kunstnerisk udtryk, mere end et indlæg i debatten om lovliggørelse af cannabis

Cannabis er en fascinerende plante. Ikke specielt prangende i haven, men stor og frodig. Magien opstår fordi den er forbudt, hvilket er absurd.

Jeg ryger i øvrigt ikke hash, men tømmer gerne en flaske gin :-)


Auto Lemon Skunk er en af de kortere sorter, og bliver sjældent over 40 centimeter høj og udgøres normalt af en central blomsterstand med minimal forgrening.


Værket består ud over cannabisplanten, af 2 billeder af plantens skygge, som vil stå tilbage hvis værket skulle blive konfiskeret, stjålet eller blot visne væk :-)

 

Mesingvej 4   -   8660 Skanderborg   -    Kontakt : Thomas Andersson